Sneijder definitief niet bij Oranje, Schaars wel

9 augustus 2013, 12:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wesley Sneijder is zijn plek in de Oranje-selectie definitief kwijt. De spelmaker, die al niet tot de voorlopige selectie behoorde, is niet opgeroepen voor de oefeninterland tegen Portugal. FC Augsburg-verdediger Paul Verhaegh is voor het eerst van de partij. Ook PSV'ers Stijn Schaars en Georginio Wijnaldum zijn opgeroepen. Opvallende afwezigen zijn Adam Maher, Ricardo van Rhijn, Siem de Jong en Jordy Clasie.

Ten opzichte van de 26-koppige voorselectie zijn niet alleen Maher, De Jong, Van Rhijn en Clasie afgevallen, maar ook Feyenoord-talent Tonny Vilhena en Ricky van Wolfswinkel. Schaars en Wijnaldum zijn er bij gekomen, zijn zaten niet in de eerder samengestelde voorlopige groep. Schaars en Wijnaldum maakten de afgelopen weken een goede indruk bij PSV. Schaars kwam deze zomer over van Sporting.

"Schaars heeft drie heel goede wedstrijden gespeeld voor PSV en Wijnaldum heeft me enorm verrast", zegt Van Gaal over zijn beslissing om het PSV-duo bij zijn groep te halen. "Ik heb de afgelopen weken een heel andere Georginio gezien dan een jaar geleden. Hij werd altijd op rechts opgesteld, nu op het middenveld. Hij heeft een andere rol gekregen en dat heeft een goede invloed op hem", aldus de bondscoach.

Van Gaal geeft Verhaegh, de rechtsback van FC Augsburg, de voorkeur boven Van Rhijn. "We volgen hem al een jaar", stelt hij. "Hij is een tijdje geblesseerd geweest, daarna gaven we de voorkeur aan anderen. Dit is een mooie kans om hem te zien."

Selectie Nederland

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord)

Middenveld: Marco van Ginkel (Chelsea), Jonathan de Guzman (Swansea City), Kevin Strootman (AS Roma), Rafael van der Vaart (HSV), Stijn Schaars (PSV), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord)

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen