De Boer: "Ricardo vindt ook dat het beter moet"

9 augustus 2013, 15:27

Ricardo van Rhijn is één van de meest opvallende afwezigen in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Portugal. De rechtsback was het afgelopen jaar een vaste waarde in de groep, maar voor het duel in Faro geeft bondscoach Louis van Gaal de voorkeur aan Paul Verhaegh van FC Augsburg.

Die keuze komt voor Ajax-coach Frank de Boer niet als een verrassing. Hij erkent dat Van Rhijn niet in allerbeste doen is. Het feit dat de rechtsback nu gepasseerd is, noemt De Boer op de website van zijn club 'een signaal'. "Het moet beter en dat vindt Ricardo zelf ook. Inderdaad zijn er verbeterpunten, maar die bespreek ik niet hier."

Naast Van Rhijn is ook Ajax-captain Siem de Jong overgeslagen door Van Gaal. Dat betekent dat De Boer zijn selectie volgende week deels bijeen houdt. Een voordeel wil de coach dat echter niet noemen. "Het is altijd een eer om voor je land uit te komen. En het is goed voor de speler zelf, die weer een wedstrijd op topniveau kan spelen."

Voordat de interland tegen Portugal op het programma staat, speelt Ajax uit tegen AZ. Twee weken geleden, om de Johan Cruijff Schaal, won Ajax na verlenging met 3-2 van de provinciegenoot. "In die wedstrijd hebben we verzuimd om onszelf te belonen. De eerste helft speelden we goed. De tweede helft daarentegen was er een fase dat we de controle kwijt waren. Dat we te vaak slordig balverlies leden. Op zo’n moment moet je simpeler en gereserveerder spelen, zodat je weer terugkomt in het juiste ritme."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen