De Boer baalt van rode kaart en strafschop

11 augustus 2013, 17:35   Bijgewerkt: 11 augustus 2013, 18:04

De rode kaart van Van Rhijn en de daaropvolgende strafschop waren het onderwerp van gesprek na de nederlaag van Ajax op bezoek bij AZ (3-2). Ook trainer Frank de Boer kon zich niet vinden in de beslissing van arbiter Bas Nijhuis.

"Ik vond die strafschop een zware straf. Ik vond het zeker geen rode kaart. Onze doelman was eerder bij de bal", aldus De Boer tegenover Fox Sports.

Hij zag in Alkmaar een wedstrijd met twee gezichten. "Ik vond ons niet scherp. Ik geloof dat we zeven corners tegen kregen en geen enkel kopduel hebben gewonnen. Dat zegt genoeg. In de tweede helft speelden we goed. We komen op 2-1 en het is wachten op de 3-1 totdat we die strafschop en rode kaart tegen kregen. Dat is zuur en jammer."

Toch had De Boer het gevoel dat Ajax ook met een man minder niet had hoeven verliezen. "Het wordt natuurlijk direct 2-2 door die penalty en dat geeft hun een boost en ons een mentale opdoffer. Je probeert het eerst met 4-4-1 en dan valt de 3-2 en probeer je het nog met drie verdedigers. We probeerden iets te forceren, maar we waren niet bij machte om iets te doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen