FC Groningen ontbindt contract miskoop Jones

13 augustus 2013, 13:42

FC Groningen en Matias Jones gaan per direct uit elkaar. Het contract van de 22-jarige Uruguayaanse aanvaller is ontbonden, meldt de club op haar website. Hij keert terug naar zijn vaderland, waar hij waarschijnlijk gaat spelen voor Defensor.

Het contract van Jones in Groningen liep nog één jaar door, tot de zomer van 2014. De club heeft hem laten gaan, met de afspraak dat het een doorverkooppercentage ontvangt als de aanvaller in de toekomst een transfer maakt. Voor FC Groningen speelde Jones twaalf officiële wedstrijden, hij scoorde één keer. Het afgelopen seizoen was hij verhuurd aan FC Emmen, waarvoor hij negen duels speelde.

Jones vindt het jammer dat hij niet geslaagd is in Groningen. "De club heeft mij de kans gegeven in Europa te voetballen. Het is helaas niet geworden wat we er van hadden verwacht, maar de club en de supporters zijn altijd goed voor mij geweest. Hoewel ik had gehoopt op meer sportief succes, hou ik hele goede herinneringen over aan Groningen. Aan de stad, aan de mensen. Ik heb hier veel vrienden gemaakt en ik zal altijd met een goed gevoel terugkijken op mijn periode bij FC Groningen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen