Jansen: "Van Ginkel wilde alleen naar Ajax"

15 augustus 2013, 13:35

Als het aan Marco van Ginkel had gelegen, was hij nu speler van Ajax geweest. De middenvelder had deze zomer een sterke voorkeur voor een overstap naar de ploeg uit Amsterdam, heeft zaakwaarnemer Rob Jansen laten weten bij BNR Nieuwsradio.

Dat de 20-jarige Van Ginkel uiteindelijk niet bij Ajax maar bij Chelsea beland is, komt volgens Jansen omdat de Londense club een flinke vinger in de pap heeft in Arnhem. Hij benadrukt dat Ajax een mooi bod uitgebracht had op de middenvelder. "In Nederlandse begrippen en in de nieuwe structuur van Ajax ging het om bijzonder veel geld. De speler wou alleen maar naar Ajax, niet eens naar een andere club. Het bedrag wat Vitesse zou hebben gekregen, zit niet eens zo ver af van het Chelsea-verhaal. Dus het is niet eens zo'n groot verschil. Maar doordat Chelsea een enorme grip heeft op Vitesse, wordt er druk uitgevoerd op de speler. Ze willen hem hebben."

"Dan zou je kunnen zeggen: 'dan zeg je toch nee!', maar we hebben hier te maken met een jongen die nog twee jaar heeft en die een volgende stap moet maken. Er is een bepaalde druk natuurlijk wel vanuit een club voor een speler van 'ja nee, wat nee?'" Ook psychologische factoren spelen volgens Jansen een rol. "Dan gaat die jongen toch kennismaken met Chelsea. Komt in de grote wereld van Chelsea terecht. En krijgt daar wel een bepaald vertrouwen uit wat tot op heden, moet ik ook eerlijk zeggen, wel klopt. Wat ze tot op heden tegen hem hebben gezegd, is waar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen