Real maakt Bale duurste speler ter wereld

1 september 2013, 20:11

Dé transfer van het jaar is eindelijk afgerond. Gareth Bale stapt over van Tottenham Hotspur naar Real Madrid en wordt daarmee in één klap de duurste voetballer aller tijden. Met de transfer van de linkspoot uit Wales is, volgens diverse media, een bedrag van rond de 100 miljoen euro gemoeid.

De 24-jarige Bale lost Cristiano Ronaldo af als duurste speler ooit. De Portugees stapte in 2009 voor 'slechts' 96 miljoen euro over van Manchester United naar Real Madrid. Met Ronaldo en Bale heeft Real nu dus de tweede duurste voetballers aller tijden in één ploeg.

Bale speelde zes jaar voor Tottenham Hotspur, dat hem in 2007 voor een bedrag van rond de acht miljoen euro overnam van Southampton. Mede door blessures kende hij een moeizame start op White Hart Lane, maar de afgelopen jaren groeide hij uit tot een sensatie. Vorig seizoen werd hij door journalisten en collega's verkozen tot beste speler van de Engelse Premier League.

Opvallend genoeg wacht Bale nog altijd op zijn eerste echte prijs. Hoewel hij individueel al diverse onderscheidingen in de wacht sleepte, won hij in clubverband nog nooit een trofee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen