Schrijvers: "Dit is het moment om te wisselen"

24 september 2013, 08:19   Bijgewerkt: 24 september 2013, 12:49

Ajax verloor afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen PSV met ruime cijfers (4-0) en na afloop van het duel was het niet voor het eerst dat Kenneth Vermeer de gebeten hond was bij de Amsterdammers. De Ajax-doelman ging meerdere malen niet vrijuit, bijvoorbeeld bij de openingstreffer van Tim Matavz. Oud-Ajacied Piet Schrijvers vindt het tijd voor een wisseling van de wacht onder de Amsterdamse lat.

Van de kwaliteiten van Vermeer is de oud-doelman klaarblijkelijk niet onder de indruk: "Als Kenneth bij een hoge bal de fout in gaat, wordt hij daarna onzeker. Daarnaast vind ik zijn voortzetting heel zwak. Als hij de bal krijgt, wacht hij eerst, speelt hem dan naar Ricardo van Rhijn of Daley Blind, die de bal dan vaak terugspelen. En dan geeft Vermeer alsnog een slinger naar voren. Cillessen zoekt juist gelijk de diepte.”, zo stelt Schrijvers volgens Telesport.

Hiermee beklemtoont Schrijvers het verschil tussen Vermeer en Jasper Cillessen, die samen concurreren om een plek als basisdoelman. De 46-voudig international vindt dat Cillessen de voorkeur moet krijgen van trainer Frank de Boer: "Dat Vermeer zo’n goed meevoetballende keeper is, geloof ik wel hoor. Een doelman staat er in mijn optiek om ballen tegen te houden. Daarin is Cillessen gewoon beter".

Als De Boer zijn keuze op Cillessen laat vallen, denkt Schrijvers dat er een grotere toekomst te wachten staat voor de 24-jarige Groesbeker: "Ik denk dat, wanneer hij eerste keeper van Ajax wordt, hij ook de vaste doelman van het Nederlands Elftal gaat worden."

Ajax ontvangt aankomend weekeinde Go Ahead Eagles in eigen stadion. Eerst speelt het midweeks nog tegen FC Volendam. Schrijvers denkt dat deze wedstrijd geen leuke consequenties kan hebben voor Vermeer: "Als Cillessen woensdag tegen FC Volendam goed keept, kan Frank de Boer niet meer om hem heen. Jammer voor Vermeer, maar dat heeft hij aan zichzelf te wijten. De laatste weken heeft hij bijna elke wedstrijd een blunder gemaakt. Dit is het moment om te wisselen.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen