'AZ denkt aan Olsen als opvolger Verbeek'

14 oktober 2013, 21:21

Nu AZ nog altijd geen nieuwe coach gepresenteerd heeft, blijven de geruchten over mogelijke opvolgers van Gertjan Verbeek aanhouden. Morten Olsen is de nieuwste naam die toegevoegd kan worden aan het rijtje kandidaten. Hij is volgens De Telegraaf een kandidaat, mits Denemarken naast een ticket voor het WK grijpt.

De 64-jarige Olsen is al sinds 2000 bondscoach van Denemarken. Hij leidde het land naar twee WK's en twee EK's, maar de weg naar Brazilië lijkt inmiddels geblokkeerd. Alleen een wonder kan het land nog naar de mondiale titelstrijd van 2014 helpen.

Als Denemarken het WK misloopt, is de kans groot dat Olsen per direct vertrekt bij de Deense bond. AZ zou in dat geval, volgens de krant, een belangrijke gegadigde zijn om de ervaren coach vast te leggen. Olsen kent het Nederlandse voetbal goed, want hij was in het verleden trainer van Ajax. Hij volgde in 1997 Louis van Gaal op.

Eerder werden ook Shota Arveladze, Fred Rutten en Alex Pastoor genoemd als mogelijke nieuwe coaches van AZ, terwijl ook Frank Rijkaard in beeld zou zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen