Ajax kinderlijk simpel naar eerste uitoverwinning

Jw
10 november 2013, 16:22   Bijgewerkt: 10 november 2013, 16:41

Ajax heeft zondagmiddag voor de eerste keer dit seizoen drie punten buitenshuis gepakt. De regerend landskampioen werd in Nijmegen geen strobreed in de weg gelegd door NEC. Mede door twee doelpunten van Siem de Jong, die net als tegen Celtic in de spits stond, werd het 3-0 voor Ajax.

De midweekse zege op Celtic in de Champions League gaf Ajax veel vertrouwen, maar de vraag was of de jonge ploeg de lijn door kon zetten. NEC bleek daarvoor de perfecte tegenstander. De hekkensluiter van de Eredivisie liet zich makkelijk het bos insturen, Michel Breuer in het bijzonder. Siem de Jong kon de score makkelijk openen, omdat Breuer een hup maakte in plaats van een sprong. De bal vloog over de houterige verdediger heen en de aanvoerder van Ajax kopte simpel binnen.

Nadat NEC alle energie in het eerste kwartier had gestopt, nam Ajax de controle weer over. Siem de Jong is sinds deze week weer de spits van trainer Frank de Boer en lijkt op die plek zijn vorm terug te vinden. Hij maakte zijn tweede doelpunt van de middag na een soepele combinatie tussen Davy Klaassen en Lasse Schöne: 0-3. Ajax tikte in de resterende tijd de bal soeverein rond en boekte sinds lange tijd weer eens een makkelijke zege, bovendien dus de eerste buiten de ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen