Janmaat baalt van gelijkspel en strafschop

10 november 2013, 19:35

Het zijn goede vrienden, maar zondag baalde Daryl Janmaat flink van Roy Beerens. Toen de aanvaller van AZ tien minuten na rust langs hem snelde, was er even licht contact. Het leidde tot een strafschop, die de eindstand op 2-2 bepaalde.

Op de beslissing van scheidsrechter Bas Nijhuis om de bal op de stip te leggen viel weinig af te dingen, erkende 'dader' Janmaat na afloop. “Ik hield hem licht vast. Het was kort, maar ik denk wel dat het een penalty was. Het was een domme overtreding, ik had het anders moeten aanpakken", zei hij tegen onder meer FCUpdate.nl.

Door de strafschop die leidde tot de 2-2, liep Feyenoord twee punten mis. Want op basis van het spel verdienden de Rotterdammers de zege. “We hadden moeten winnen”, vindt Janmaat. “We hebben goed gespeeld. Maar AZ heeft twee keer op doel geschoten en scoort twee keer, wij maken twee goals uit tien doelpogingen. Dat was het verschil. We vergaten onszelf te belonen.”

Toch geeft het vertoonde spel de Rotterdamse burger moed, vindt de rechtsback. Want tegen AZ speelde Feyenoord misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Eindelijk presenteerde de ploeg van coach Ronald Koeman zich als een titelkandidaat. “We wisten al wel dat we dit konden, maar het is goed dat we het nu ook hebben laten zien. Al is het mede daarom zo jammer dat je niet met 3-1 of 4-1 wint. Als we hadden gewonnen, waren we gestegen naar de tweede plaats. Nu staan we weer vijfde of zesde. Maar goed, alles staat gelukkig nog dicht bij elkaar.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen