De Boer haalt positieve punten uit duel met Milan

13 december 2013, 12:05

Ajax hoopt de zure nasmaak van het Champions League-treffen met AC Milan zondag weg te spoelen tegen sc Cambuur. Ajax wist in de Eredivisie vier zeges op rij te behalen, maar coach Frank de Boer denkt dat het geen gemakkelijke middag zal worden in Leeuwarden: “Met name thuis kan Cambuur het iedere tegenstander lastig maken.”

De uitschakeling in de Champions League zorgde voor veel teleurstelling bij de Ajcieden, geeft De Boer aan op de officiële website van de Amsterdammers: “De boosheid van woensdagavond is inmiddels wel weg, maar de teleurstelling is nog wel aanwezig in mijn lichaam. Dat moet deze donderdag en vrijdag langzaam een plaats krijgen. Aan de andere kant heb ik ook tegen de spelers gezegd: als je vijf van de zes groepsduels in de Champions League domineert, mag je best trots zijn.”

De Boer waakt, op voorhand van het duel met Cambuur, voor onderschatting bij de Amsterdammers: “Cambuur heeft een goed voetballende ploeg. Vanuit een aanvallend 4-3-3-systeem hebben deze competitie al een aantal aansprekende resultaten behaald”, aldus De Boer, die het zonder Siem de Jong (hamstring), Lerin Duarte (bovenbeen) en Nicolai Boilesen (hamstring) moet stellen, terwijl het meespelen van Danny Hoesen (pijnlijke voet) nog onzeker is.

Hoewel Ajax er niet in slaagde om overwintering in de Champions League te realiseren, vindt De Boer wel dat zijn manschappen vertrouwen kunnen putten uit de wedstrijd in Milaan: “We hebben zeker niet slecht gevoetbald tegen Milan. Ik haal dan ook veel meer positieve dan negatieve punten uit die wedstrijd. Ik zie daarom niet in waarom we met een slecht gevoel naar Leeuwarden zouden afreizen. We gaan zoals altijd van onze eigen kracht uit. Dat was zo tegen Barcelona en Milan en dat geldt ook tegen Cambuur.”

Het ligt overigens in de lijn der verwachting dat De Jong dit kalenderjaar niet meer in actie zal komen: "We nemen geen risico met Siem. Dit is zijn tweede blessure kort achter elkaar. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft kan hij weer vol aan de slag. Dan is hij naar verwachting weer klaar voor de hervatting van de Eredivisie”, zo geeft De Boer aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen