Hoesen: "Zelfs Ibrahimovic had het heel moeilijk"

Ger
30 december 2014, 11:51

Danny Hoesen kijkt met gemengde gevoelens terug op 2013. De spits is bij Ajax niet zeker van een basisplaats, maar hij had met een doelpunt wel een groot aandeel in de verrassende 2-1 overwinning op FC Barcelona in de Champions League.

"Als je dan ook nog eens als matchwinnaar van het veld stapt is dat extra mooi. De uiteindelijk 2-1 overwinning zal in elk geval nog lang blijven hangen bij de mensen", zegt Hoesen op de website van Ajax. De Limburger moet echter ook concluderen dat hij minder vaak in actie is gekomen dan hij had gehoopt. "Aan de andere kant ben ik ook heel zelfkritisch, dus het enige wat je dan kunt doen is hard trainen, zodat je daarop niet kan worden afgerekend."

Hoesen heeft in Amsterdam veel aan zijn spel moeten veranderen. "In het Ajax-systeem moet je alles kunnen: meevoetballen, meeverdedigen, doelpunten maken en assists geven. Als spits sta je meestal tegenover twee verdedigers en soms ook nog een verdedigende middenvelder. Je moet dus heel attent zijn op de paar kansen die je krijgt. Daarom begrijp ik dat zelfs iemand als Zlatan Ibrahimovic het in het begin ook heel moeilijk had."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen