Cocu: "Constanter worden en niet ver vooruit kijken"

4 januari 2014, 07:00   Bijgewerkt: 3 januari 2014, 23:44

De eerste seizoenshelft liep voor PSV uit tot een bittere teleurstelling. Hoe voortvarend de start van de Eindhovenaren was, zo kleurloos was de rest van de eerste seizoenshelft, op een positieve uitschieter in Utrecht na. Coach Phillip Cocu begint met frisse moed aan de tweede seizoenhelft.

“Het is zaak dat we constanter gaan presteren. In dat proces past het niet om ver vooruit te kijken”, zo citeert het ANP Cocu tijdens de nieuwjaarsreceptie van vrijdag. “Maar dat de resultaten beter moeten dan voor de winterstop, is duidelijk”, vervolgt de Eindhovense oefenmeester.

PSV wist de laatste twee wedstrijden voor de winterstop winnend af te sluiten, waardoor het in ieder geval is aangehaakt bij de subtop. De achterstand op lijstaanvoerder Ajax is maar liefst elf punten. Cocu heeft geen tastbare doelstelling, maar wil het gewoon zo goed mogelijk doen: “Natuurlijk wil de buitenwereld graag een doelstelling horen, maar ons streven is om het maximale eruit te halen. Het heeft geen zin om nu al bezig te zijn met waar je over 16 wedstrijden hoopt te staan. We willen in ieder geval de lijn doortrekken die we vlak voor de winterstop hebben ingezet.”

Cocu hoopte eerst dat aanvoerder Georginio Wijnaldum weer zou kunnen aansluiten, maar de terugkeer van de aanvallende middenvelder laat nog altijd op zich wachten: “Het gaat redelijk, maar Gini is er al lang uit. Hij blijft een onzekere factor”, zei Cocu. “Als hij iedere week een stapje zet, dan gaan we de goede kant op. Maar ik durf niet zeggen wanneer hij weer kan spelen:, aldus Cocu, die aangaf dat het herstel van spits Tim Matavz volgens schema verloopt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen