De Boer: "Vrijwel zeker dat Siem een stap wil maken"

7 januari 2014, 08:35

De kans is groot dat Ajax na dit seizoen afscheid neemt van Siem de Jong. De spelmaker is klaar voor een nieuwe stap in zijn carrière, erkent coach Frank de Boer in De Telegraaf. De Boer hield afgelopen zomer al rekening met een vertrek van De Jong, maar de aanvoerder koos er toen voor om te blijven.

Dat De Jong de ambitie heeft om te verkassen, vindt De Boer normaal. "Het is natuurlijk vrijwel zeker dat Siem een stap wil maken. En dat is ook normaal, vind ik, als je zo lang bij Ajax speelt en drie keer op rij kampioen bent geworden. Hopelijk komt er een vierde schaal achteraan. Dan is het tijd om de wijde wereld in te stappen."

De Boer weet dat niet alleen De Jong, maar ook Daley Blind en Niklas Moisander in de belangstelling van diverse clubs staan. "Daley heeft net bijgetekend, dus dat moeten we afwachten. Ik hoop dat Daley blijft. Hij kan zich op zijn nieuwe positie verder ontwikkelen. Maar als er interesse ontstaat, zullen we zien wat er gebeurt. Moisander? Gezien zijn leeftijd moet het nu gebeuren. Ik gun Niklas het allerbeste. Dus als er een mooie club komt, moeten we daar goed over nadenken. Of we er mensen voor terug krijgen of dat we die al hebben? Ik denk dat we best wel aardige spelers achter hem hebben staan. Maar op dit moment is Niklas een heel belangrijke schakel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen