Roda-beul schuift op: "Jaïro is mijn tweede linksback"

7 januari 2014, 08:11

Jaïro Riedewald schuift op in de pikorde bij Ajax. De jonge verdediger is inmiddels de tweede keus van Ajax-coach Frank de Boer links achterin, zo geeft de coach aan in De Telegraaf. Riedewald maakt in de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen Roda JC Kerkrade, zijn competitiedebuut voor Ajax. Als invaller scoorde hij in de slotfase twee keer, waardoor de Amsterdammers een 1-0 achterstand ombogen in een 1-2 overwinning.

"Jairo is mijn tweede linksback, achter Nicolai Boilesen", zegt De Boer over het 17-jarige talent uit de eigen jeugdopleiding. "Natuurlijk hebben we ook Daley Blind die daar uit de voeten kan. Maar ik heb het liefst alle posities dubbel bezet, dus bestempel ik Daley net als Christian Poulsen als controlerende middenvelder."

Riedewald is niet de enige jonge Ajacied die mee is naar Turkije, waar de ploeg zich klaarstoomt voor de tweede seizoenshelft. Ricardo Kishna en Riechedly Bazoer zijn eveneens van de partij en De Boer heeft ook van deze talenten hoge verwachtingen. "Ook Ricardo is een heel goede speler, die linksbuiten, aan de rechterkant en spits kan spelen. We denken dat het trainingskamp een mooie stimulans is, een teken dat we vertrouwen in hem hebben. Riechedly is er aan het begin van het seizoen tijdens het trainingskamp in Oostenrijk bij geweest. Hij heeft daarna een mindere periode gehad, maar de laatste tijd zie ik weer de Bazoer die ik graag wil zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen