Uitblinker Vermeer: "Mensen vergeten snel"

7 februari 2014, 07:00

Eindelijk kon Kenneth Vermeer donderdag weer lachen. De zo vaak verguisde doelman groeide tegen FC Groningen, als vervanger van de geblesseerde Jasper Cillessen, uit tot reddende engel van Ajax. Mede dankzij hem won de landskampioen de moeizame thuiswedstrijd met 2-1. "Lekker dat ik belangrijk kon zijn."

Zo'n 2,5 jaar was Kenneth Vermeer de eerste keeper van Ajax. Hij won met de club drie landstitels en had in al deze kampioenschappen een belangrijke bijdrage. Maar toen hij in de eerste maanden van dit seizoen een aantal keer in de fout ging, was zijn krediet op. Coach Frank de Boer koos voor Jasper Cillessen, Vermeer werd tweede keus. Cillessen werd de nieuwe lieveling van de ArenA én bondscoach Louis van Gaal, Vermeer stond met lege handen. Als hij weer eens mocht spelen, zoals in de KNVB Beker, kreeg hij bovendien geregeld de hoon van het Amsterdamse publiek over zich heen. Bijvoorbeeld tegen Feyenoord, toen een luid gejuich opging toen Vermeer geblesseerd op de grond lag en Cillessen zich klaar leek te kunnen maken voor een invalbeurt.

Tegen FC Groningen lukte dat. Vermeer verving de geblesseerde Cillessen, die kampt met een kneuzing aan zijn borstkas, en deed dat uitstekend. Met name na rust was de viervoudig Oranje-international op dreef en hield hij zijn ploeg meerdere keren overeind. "Het is lekker dat ik belangrijk kon zijn", zegt de keeper, die direct na het laatste fluitsignaal de complimenten kreeg van Niklas Moisander. "Wat hij zei? Dat dit mijn wedstrijd was", lacht Vermeer. "Of dat zo is, weet ik niet. Als keeper sta je er om ballen te pakken, al moet je het natuurlijk wel doen. Het is in ieder geval goed om te merken dat de jongens alle vertrouwen in me hebben, dat blijkt uit alles."

"Het is lekker dat we dit duel winnend afgesloten hebben. Het was een vreemde wedstrijd, na rust had ik het idee dat het allebei de kanten op kon vallen", besluit de keeper, die zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle ook weer in het doel zal staan. Daarna keert Cillessen in principe terug en zal Vermeer weer een stapje terug moeten doen. Met als gevolg dat hij waarschijnlijk ook niet meer in beeld komt voor de WK-selectie van Oranje. "Dat WK is nooit een hoofddoel van me geweest", zegt de doelman. "Maar natuurlijk wil ik het liefst iedere week spelen. Of ik afgelopen maand wilde vertrekken? Ach, er speelden wat dingetjes, maar die zijn niet doorgegaan. Daar ben ik nu niet meer mee bezig. Ik richt me niet op het verleden, maar op de toekomst. Zo zit ik in elkaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen