Hiljemark grijpt kans: "Blij met vertrouwen van de trainer"

9 februari 2014, 08:30

Niet Adam Maher, afgelopen zomer voor een miljoenenbedrag overgenomen van AZ, maar Oscar Hiljemark stond zaterdag tegen FC Twente weer in de basis bij PSV. De Zweed vormde een middenveld met Stijn Schaars en Ji-Sung Park en mede dankzij hem boekte de ploeg uit Eindhoven een zwaarbevochten, maar uiteindelijk niet onverdiende, 3-2 zege. "Eén helft met ons hart gespeeld, één helft met ons hart én kwaliteit."

Maandenlang kreeg Maher het vertrouwen van PSV-coach Phillip Cocu. Na de verloren uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, vorig weekend, was het krediet van de jonge spelmaker echter op. Cocu greep in en koos voor de meer defensief ingestelde Hiljemark. Een prima beslissing, lijkt vooralsnog. Tegen FC Twente stond Hiljemark met zijn strijd en onverzettelijkheid symbool voor de manier waarop PSV de punten uit het vuur sleepte.

Na afloop van het duel wilde Hiljemark, logischerwijs, geen antwoord geven op de vraag of het middenveld van PSV beter in balans is nu hij in de ploeg gekomen is voor Maher. "Het is niet aan mij om daarover te praten", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Ik ben vooral blij met het vertrouwen dat ik nu krijg van de trainer en probeer te brengen wat hij van mij verwacht. Wat dat is? Energie en strijdlust, maar ook rust en balans. Dat is mijn kracht. Ik hoop dat hij tevreden is. Ik in ieder geval wel, ik ga zo thuis even nagenieten van deze mooie avond."

Door de knappe zege op FC Twente heeft PSV er binnen vier dagen zes punten bij, na de driepunter van afgelopen woensdag bij SC Cambuur. Beide keren gebeurde dat met Hiljemark als basisspeler. "Hier werken we voor", glundert hij. "Voor mij is iedere wedstrijd een finale. Ik heb nu twee keer op rij negentig minuten gespeeld en twee keer hebben we gewonnen, daar ben ik heel blij mee. Nu is het zaak om deze lijn door te trekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen