De Jong boos op zichzelf: "Neem het mezelf kwalijk"

9 februari 2014, 20:48

Het duel tussen PEC Zwolle en Ajax (1-1) van zondag was niet de wedstrijd van Siem de Jong. De aanvoerder van de Amsterdammers stond in de spitspositie geposteerd, kreeg een behoorlijk aantal kansen, maar kon zijn naam niet op het scoreformulier zetten. De Jong was boos op zichzelf, na afloop van de remise in Zwolle.

Ajax kwam op voorsprong, maar in plaats van dat de ploeg van coach Frank de Boer de marge verdubbelde, kwam PEC Zwolle langszij. Onnodig, vindt De Jong: "Tot de 1-1 is er vrij weinig aan de hand. We creëerden misschien niet genoeg, maar we hadden wel de mogelijkheden om de score uit te bouwen. Dat laten we na. De eerst keer dat zij echt gevaarlijk werden scoren zij eigenlijk gelijk de 1-1", sprak de Ajax-captain voor de camera's van de NOS.

De Jong baalde enorm van de gemiste kansen: "Ik ben hartstikke boos dat ik er niet één inschiet. Dat neem ik mezelf kwalijk. Dat kan ik de volgende keer alleen maar beter doen", aldus De Jong, die de gemiste kansen probeerde te verklaren: "Misschien is het de scherpte. Ik vond wel dat ik voor de rest scherper was dan vorige week, bijvoorbeeld in het kaatsen en in de duels. Ook op de trainingen. Maar waar het bij een spits om gaat, is doelpunten maken. Dat heb ik vandaag niet gedaan. "

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen