Van Gaal selecteert Promes, Rekik, Boëtius en Klaassen

19 februari 2014, 12:07   Bijgewerkt: 25 februari 2014, 14:46

Een kleine vier maanden voor de start van het WK lonkt een debuut in Oranje voor Quincy Promes (FC Twente), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Karim Rekik (PSV) en Davy Klaassen (Ajax). Het viertal is door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie voor de oefenwedstrijd tegen Frankrijk op 5 maart. Opvallend is verder dat ook reservekeeper Kenneth Vermeer van Ajax deel uitmaakt van de voorlopige groep. Jeremain Lens is niet van de partij, hij is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst.

De voorlopige selectie van bondscoach Van Gaal bestaat uit 33 spelers. Volgende week vrijdag, 28 februari, zal de trainer zijn definitieve groep bekendmaken. Rafael van der Vaart ontbreekt op het lijstje, de middenvelder van Hamburger SV kampt met een blessure en haalt de wedstrijd in Parijs niet. Lens is door de KNVB geschorst omdat hij in de oefenwedstrijd van Oranje tegen Colombia, eind vorig jaar, een rode kaart kreeg.

Mede door deze schorsing van Lens heeft Van Gaal vleugelaanvallers Promes en Boëtius in zijn voorlopige groep opgenomen. Ruben Schaken is gepasseerd, hij behoort niet tot de 33-koppige groep. Luciano Narsingh zit er wel bij, ondanks het feit dat hij bij PSV de laatste weken meestal op de bank moet plaatsnemen. Opvallend is verder dan meervoudig internationals Jetro Willems en Jonathan de Guzman niet tot de groep behoren.

De oefenwedstrijd tegen Frankrijk is de laatste testcase voor Oranje voordat in mei de voorbereiding op het WK begint. Het wordt de 23ste ontmoeting tussen beide landen en de eerste sinds 2008, toen Nederland in de groepsfase van het EK met 4-1 won. De laatste overwinning van Frankrijk op Oranje dateert van 1997.

Voorlopige selectie Nederlands elftal

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (Fulham), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City), Nigel de Jong (AC Milan), Siem de Jong (Ajax), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (Vitesse), Stijn Schaars (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma)

Aanval: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Quincy Promes (FC Twente), Arjen Robben (Bayern München)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen