Van Bommel steunt Strootman: "Komt sterker terug"

10 maart 2014, 14:44   Bijgewerkt: 10 maart 2014, 16:07

Kevin Strootman raakte zondagavond in de competitiewedstrijd van AS Roma tegen Napoli ernstig geblesseerd en had na afloop van de wedstrijd contact met Mark van Bommel. Toen vandaag bekend werd dat Strootman het WK moet laten schieten, sprak het duo elkaar opnieuw.

"Op zulke momenten heb je niet veel woorden nodig om duidelijk te maken hoe verschrikkelijk het is", zegt Van Bommel tegen VI. "Een kruisbandblessure is altijd vreselijk, maar het moment waarop het hem overkomt is dramatisch. Het is een schrale troost, maar ik weet in ieder geval zeker dat hij sterker terug zal komen. Ik heb een jaar met hem mogen samenspelen en heb gemerkt dat hij uit het juiste hout is gesneden. Kevin heeft een topkarakter. Die laat zich niet stoppen door een blessure."

De oud-aanvoerder van het Nederlands elftal weet dat de afwezigheid van Strootman een grote aderlating is voor Oranje. "Hij was ontzettend belangrijk voor het Nederlands elftal. Hij heeft dit seizoen hele grote stappen gezet en zat nog niet aan zijn plafond."

Napoli-speler Dries Mertens was er zondagavond bij toen de Nederlander geblesseerd raakte. "Wij hadden gisteren op het veld al direct in de gaten dat het niet goed zat", zegt de Belg, die bij PSV en FC Utrecht samenspeelde met Strootman, op de website van hetzelfde voetbalblad. "Marek Hamsik zei vanochtend bij het uitlopen dat hij op twee meter afstand stond en dat Kevin zonder dat er iemand bij hem in de buurt was door zijn knie zakte en dat hij aan zijn gezicht kon zien dat het helemaal foute boel was."

"Ik voel zijn pijn, het WK was ook voor hem een jongensdroom en die wordt nu uitgesteld. Verschrikkelijk nieuws. Voor hem bovenal, maar ook voor het Nederlands elftal. Kevin was hard op weg om een internationale topspeler te worden", aldus Mertens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen