Van Leeuwen: "Ja, Chelsea is de baas bij Vitesse"

1 april 2014, 16:36   Bijgewerkt: 1 april 2014, 17:36

Merab Jordania lijkt met zijn interview in De Telegraaf een soort beerput open te hebben getrokken. Voormalig directeur Ted van Leeuwen onderschrijft bij de NOS de woorden van de oud-eigenaar, die stelde dat Chelsea alle touwtjes in handen heeft in Arnhem en niet wilde dat Vitesse landskampioen zou worden.

"Voor Chelsea telt alleen het ontwikkelen van hún spelers en dat loopt niet per definitie parallel met spelen om de titel", zegt Van Leeuwen, die in september vorig jaar vertrok uit Arnhem. "Wie betaalt, bepaalt. En bij Vitesse betaalt Chelsea toch een groot gedeelte van de spelerssalarissen. Dus ja, Chelsea is de baas."

Ook hij had het gevoel gekregen dat Chelsea niet wilde dat Vitesse de titel zou pakken. "Of dat expliciet zo is uitgesproken, betwijfel ik ten zeerste. Maar Fred Rutten en ik kregen wel het gevoel dat het zo was."

De situatie rond Kelvin Leerdam, wiens komst eind januari 2013 op het laatste moment tegengehouden werd, zegt volgens Van Leeuwen alles over de verhoudingen bij Vitesse. "Wij mochten aanvankelijk drie spelers aan de selectie toevoegen. Uiteindelijk werd dat er maar één: Kelvin Leerdam. Die transfer werd letterlijk in het laatste half uur van de transferwindow verboden. Leerdam had een concurrent kunnen zijn voor één van de Chelsea-huurlingen", legt de voormalig beleidsmaker uit. Na deze afgeblazen transfer meldden Van Leeuwen en toenmalig coach Rutten zich enige tijd ziek. "Wij hebben Jordania toen op de hoogte gesteld hoe de situatie volgens ons zat. Hij kon zich daar niets bij voorstellen. Kennelijk is hij er nu toch ook achtergekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen