Vitesse reageert: "Lijkt bijna op een slechte 1 aprilgrap"

1 april 2014, 17:48

Vitesse is met een officiële reactie gekomen op de uitlatingen van Merab Jordania en ook voormalig directeur Ted van Leeuwen, die tegenover respectievelijk De Telegraaf en de NOS lieten weten dat Chelsea de baas is in Arnhem. Vitesse zou volgens de club uit Londen zelfs geen landskampioen mogen worden. Bert Roetert, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vitesse, doet dit af als onzin en deelt een flinke sneer uit aan oud-eigenaar Jordania. "Vitesse is door zijn tomeloze ambities financieel uit balans gebracht."

"De mededeling dat Vitesse geen kampioen mag worden lijkt bijna op een, zij het slechte, 1 aprilgrap. Worden we hier met z'n allen in de maling genomen? Het competitie-element en de onvoorspelbaarheid zijn beginwaarden van sport. Juist de wedstrijdspanning en passie maakt sport immens populair. Net als elke club wil Vitesse zo veel mogelijk wedstrijden winnen, met zo goed mogelijk spel", stelt hij in een verklaring op de clubsite.

Hij benadrukt dat Jordania de club in de problemen gebracht heeft. "De afgelopen drie jaar is Vitesse door de tomeloze ambities van Merab Jordania financieel dusdanig uit balans gebracht, dat bijna niet meer aan de regels van Financial Fair Play kon worden voldaan. Korte termijn effectbejag en een mix van eigen- en clubbelang gingen voor continuïteit. Met dat opportunisme is de club in problemen gekomen. Uit respect voor Jordania heeft Vitesse deze aspecten nooit verder willen belichten. De huidige eigenaar en directie hebben besloten om Vitesse een stabiele voetbalclub in de top 5 van de Nederlandse Eredivisie te laten zijn, maar wel binnen de regels van Financial Fair Play. De clubleiding heeft begrip voor de frustratie van Jordania vanwege het feit dat hij zijn persoonlijke ambitie niet kon waarmaken maar betreurt de verspreiding van onwaarheden in hoge mate."

"Met name voor onze trouwe achterban is de situatie uitermate vervelend en moeilijk te begrijpen", zegt de voorzitter van de RvC over de zeer onrustige situatie in het Gelredome. "Als bestuur hopen we dat we met z'n allen zo snel mogelijk kunnen focussen op waar het om gaat: voetbal. We willen de basis leggen voor successen op de lange termijn. Om dat te kunnen realiseren bouwen we aan een sterk eerste elftal en technische staf. In het verlengde daarvan wordt geïnvesteerd in de voetbalacademie, scouting en innovatie. We willen continuïteit op de lange termijn. Een proces dat tijd kost, maar waarvan de eerste contouren al zichtbaar zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen