'Koning van topduels' blijft kritisch: "Is niet mijn seizoen"

6 april 2014, 19:09

Heel veel scoort Kolbeinn Sigthórsson dit seizoen niet voor Ajax. De teller voor de spits staat op tien competitiedoelpunten, tien minder dan hij eigenlijk voor ogen had. Maar de IJslander lijkt zijn treffers te bewaren voor de momenten waarop het er echt toe doet. Tegen Vitesse (1-1) was hij opnieuw belangrijk in een topwedstrijd, zoals hij dat eerder ook tegen Feyenoord (twee keer), PSV en FC Twente was.

Het lijstje van treffers van Sigthórsson in topduels dit seizoen is indrukwekkend. In augustus maakte hij beide goals in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-1), half oktober redde hij een punt voor zijn ploeg in Enschede (1-1). Direct na de winterstop besliste hij de topper tegen PSV (1-0), begin maart maakte de spits de belangrijke gelijkmaker in de klassieker in de Kuip tegen Feyenoord, die Ajax met 1-2 zou winnen. En zondag voorkwam Sigthórsson met zijn doelpunt dat zijn elftal in Gelredome tegen een nederlaag aanliep tegen Vitesse (1-1).

"Dat is leuk", zegt Sigthórsson tegen FCUpdate.nl over zijn belangrijke goals. "En voor het team natuurlijk belangrijk. Het is prettig dat mijn doelpunten belangrijk zijn geweest in de strijd om de titel, maar ik had graag nog meer gescoord. Ik sta nu op tien goals, daar ben ik niet tevreden mee. Het zat me vaak tegen in de afronding. Het is niet echt mijn seizoen."

Een verklaring voor het feit dat hij juist tegen topclubs zo trefzeker is, heeft Sigthórsson niet. Al kwam zijn treffer tegen Vitesse voort uit het feit dat hij niet in de spits, maar op links stond. Dat is niet de favoriete positie van de IJslander, maar het brengt voordelen met zich mee. "Je hebt maar één tegenstander, namelijk de rechtsback. In de spits sta je vaak tegenover twee man", legt hij uit. Zijn treffer in Gelredome was cruciaal, want tot dat moment was Vitesse heer en meester geweest. "Het had in de rust zomaar 3-0 voor Vitesse kunnen zijn", geeft hij toe. "Het stond niet goed bij ons, het gevoel in het veld was niet goed. Na rust ging het beter, in de tweede helft waren wij de betere ploeg. Maar uiteindelijk denk ik dat we tevreden moeten zijn met 1-1."

Het kampioenschap is door het puntenverlies nog niet binnen, maar Ajax kan de titelstrijd volgende week alsnog beslissen. En hoewel Sigthórsson stelt dat het 'niet zijn seizoen was', wordt het meer dan ooit de titel van de 24-jarige spits. Niet alleen door zijn belangrijke goals, maar ook omdat hij voor het eerst sinds zijn komst naar Amsterdam vrijwel het hele seizoen fit geweest is. Toch blijft hij kritisch op zichzelf. "Ik wilde dit seizoen minstens twintig goals maken. Tien is dan niet genoeg. Daarom ben ik niet tevreden, het seizoen is niet gelopen zoals ik hoopte. Maar dit was wel mijn eerste volledige seizoen zonder blessure, sinds ik zeven jaar geleden naar Nederland kwam. Dat is mooi, daar ben ik blij mee. Daar kan ik mee verder, richting volgend seizoen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen