'Verhuurde Courtois mag niet tegen Chelsea spelen'

10 april 2014, 09:33

Als Chelsea uit de koker rolt als tegenstander van Atletico Madrid in de halve finale van de Champions League, heeft de Spaanse club mogelijk een probleem. Thibaut Courtois, de eerste keeper van de Spaanse ploeg, mag dan niet meedoen, melden diverse media donderdag. Hij is door Chelsea verhuurd aan Atletico.

Media in Spanje en Engeland melden dat in het huurcontract van Courtois staat dat hij alleen tegen Chelsea mag spelen, als Atletico een fiks geldbedrag op tafel legt. Het zou gaan om iets meer dan drie miljoen euro per wedstrijd, wat zes tot zeven miljoen euro voor de dubbele ontmoeting zou betekenen. Atletico-voorzitter Enrique Cerezo zou hebben bevestigd dat Courtois in dat geval niet zou spelen. "Dat bedrag kunnen we niet betalen."

Een eventuele absentie van Courtois zou een enorme aderlating zijn voor Atletico Madrid. De pas 21-jarige Belg is uitgegroeid tot één van de beste keepers van de wereld. De logische vervanger van Courtois zou Dani Aranzubia zijn, een 34-jarige Spanjaard. Hij speelde dit seizoen pas één officiële wedstrijd.

De loting voor de halve finale van de Champions League is komende vrijdag. Naast Atletico Madrid en Chelsea zijn ook Real Madrid en titelverdediger Bayern München doorgedrongen tot de laatste vier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen