De Boer: "Feyenoord zal alles doen om feest te verstoren"

11 april 2014, 15:11

Vorige week moest Ajax het kampioensfeest nog uitstellen, maar dit weekend lijkt de kans groter te zijn dat de Ajacieden zich definitief kampioen van Nederland kunnen noemen. Winnen de Amsterdammers in de ArenA van ADO Den Haag en morst nummer twee Feyenoord punten op bezoek bij PSV, dan is de vierde landstitel op rij een feit voor Frank de Boer en consorten.

Hoewel Ajax afhankelijk is van de prestatie van Feyenoord, wil De Boer dat zijn ploeg alleen met zichzelf bezig is: "Wij hebben alleen invloed op ons eigen resultaat", zegt de coach op Ajax.nl. "Wel denk ik dat Feyenoord er alles aan zal doen om ons feest te verstoren. Ook met het oog op de tweede plek. Of zij het ons nog lastig gaan maken? Ik denk niet dat ze veel punten gaan verliezen. Wij kunnen het alleen onszelf nog moeilijk maken", benadrukt De Boer.

Winnen van ADO lijkt op papier misschien niet zo moeilijk te zijn voor Ajax, maar de opmars waar de Hagenaars mee bezig zijn baart veel opzien. Onder leiding van coach Henk Fräser bleef de ploeg uit de Hofstad maar liefst negen wedstrijden op rij ongeslagen: "Heel knap. Ze spelen nu met de punt naar voren, met twee controlerende middenvelders. Voorheen speelden ze met de punt naar achteren", weet De Boer, die zaterdag zal bekijken of twijfelgevallen Niklas Moisander en Thulani Serero inzetbaar zullen zijn.

De Boer kan niet beschikken over Daley Blind en Ricardo van Rhijn, die allebei geschorst zijn. Ruben Ligeon is de logische vervanger voor Van Rhijn. De Boer heeft vertrouwen in zijn pupil: "Ruben heeft genoeg gespeeld. In de juiste duels heeft hij het goed gedaan. Ik heb veel vertrouwen in hem en dat weet hij ook. Voor zijn debuutwedstrijd tegen NAC is hij destijds met vlag en wimpel geslaagd. Als hij dit seizoen niet geblesseerd was geweest, had hij misschien wel meer gespeeld dan hij nu heeft gedaan", zegt De Boer, die in zijn perspraatje ook positief was over Bojan: "Het heeft even geduurd. Maar hij doet het goed en komt steeds dichter bij zijn niveau. Daar ben ik blij mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen