Ligeon: "Voor Ricardo minder leuk, maar voor mij prettig"

12 april 2014, 09:50

Ruben Ligeon speelde dit seizoen nog maar drie eredivisiewedstrijden, maar de rechtsachter van Ajax maakt in de mogelijke kampioenswedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag voor het eerst sinds lange tijd weer zijn opwachting in de startformatie van de Amsterdammers, omdat Ricardo van Rhijn een schorsing uitzit.

"Voor Ricardo is het natuurlijk minder leuk, maar voor mij is het prettig", zegt Ligeon in De Telegraaf. "De trainer zei aan het begin van de week, buiten, in een normaal rustig gesprek, dat ik zou spelen. En dat ik vertrouwen moet uitstralen", aldus de 21-jarige rechtsachter, die het duel naar eigen zeggen normaal benaderd: "Ik leef als elke andere wedstrijd naar ADO Den Haag toe. Je hebt het zelf in de hand om rustig te blijven. Daar moet je zelf voor zorgen", weet hij.

Ligeon hoopt dat de vierde landstitel op rij na afloop van het duel met ADO een feit zal zijn. In dat geval moet PSV wel minimaal een punt pakken tegen Feyenoord. "Ik hoop dat PSV zijn 'ding' doet tegen Feyenoord en ons kampioen maakt. Maar het belangrijkste is dat we zelf winnen. Dat is het enige wat we in de hand hebben. Dan heb ik mijn plicht gedaan", knipoogt de vleugelverdediger.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de eveneens geschorste Daley Blind vervangen zal worden door Christian Poulsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen