Klopp: "Uitzonderlijke week met winst op Real en Bayern"

13 april 2014, 10:59

Borussia Dortmund heeft een mooie week achter de rug. In vier dagen tijd werden dik verdiende zeges op Real Madrid (2-0) en Bayern München (0-3) geboekt. Trainer Jürgen Klopp sprak na afloop tegenover de clubwebsite van een 'uitzonderlijke week'.

Sportief gezien heeft Dortmund echter weinig aan de fraaie overwinningen. In de Champions League-kwartfinale had het in de heenwedstrijd met 3-0 verloren bij Real Madrid en Bayern München is al een aantal weken zeker van titelprolongatie in de Bundesliga, al nam BVB wel de tweede plaats alleen in handen. Mentaal gezien zijn de winstpartijen echter een geweldige opsteker voor de DFB Pokal-halve finale van komende dinsdag tegen VfL Wolfsburg.

"Want we hebben zowel Real als Bayern op geweldige wijze verslagen", vervolgde Klopp. "Misschien ontbrak er bij Bayern een procentje scherpte, aangezien ze al een tijdje kampioen zijn, maar wij hebben de overwinning uit het vuur gesleept door bikkel- en bikkelhard te werken."

Sinds Bayern zeker is van titelprolongatie won het niet meer in de Bundesliga. In drie wedstrijden werd slechts één punt gepakt. "Ik moet een manier vinden om weer in ons ritme te komen", aldus coach Pep Guardiola op de Bayern-website. "Woensdag hebben we de kans om de bekerfinale te bereiken", blikte de Spanjaard vooruit op het duel met tweedeklasser 1. FC Kaiserslautern. "Ik heb uiteraard nog steeds vertrouwen in mijn elftal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen