Winnend Ajax heeft landstitel nog niet binnen

13 april 2014, 18:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax moet zijn titelfeest opnieuw uitstellen. Heel Amsterdam stond zondag in de startblokken om het 33ste kampioenschap uit de clubhistorie te vieren, maar het geplande feest moest worden geannuleerd. De ploeg van coach Frank de Boer won weliswaar zelf van ADO Den Haag (3-2), maar concurrent Feyenoord maakte geen fout in de topper tegen PSV. Ajax heeft hierdoor nog één punt nodig om kampioen te worden. Dit punt kan het over twee weken, op bezoek bij Heracles Almelo, pakken.

Uitstel hoeft voor Ajax zeker geen afstel te betekenen, want de ploeg staat er nog altijd florissant voor. Met nog twee duels te gaan moet de voorsprong van zes punten op Feyenoord ruim voldoende zijn om kampioen te worden. Gezien het verschil in doelsaldo zou Ajax zelfs nog kampioen kunnen worden als het zijn laatste twee wedstrijden verliest, dus erg druk hoeft men zich in Amsterdam niet te maken. Maar toch, er was zondag sprake van een anti-climax in de ArenA. Iedereen zat klaar voor een feestje, maar ging zonder champagne naar huis.

Ajax, dat Daley Blind en Ricardo van Rhijn wegens schorsingen miste, had het lastig met ADO. De Haagse ploeg beet zich als een terriër vast in de wedstrijd en leek niet van plan om los te laten. In de geest van trainer Henk Fräser, die als speler geen duel schuwde, vocht het voor iedere meter. Dat ADO op de ranglijst weinig meer te winnen of te verliezen had, leek de ploeg niet te deren. Het wilde voetballen en het feestje van Ajax versjteren.

Die missie leek lang te gaan slagen, maar halverwege de tweede helft vond Davy Klaassen een gaatje in de Haagse defensie. Na een handige aanval kon de middenvelder vanaf de rechterkant van het veld doorlopen richting Gino Coutinho. Hij passeerde de Haagse keeper met een harde knal in de korte hoek.

Thulani Serero liet Ajax enkele minuten later toch weer lachen. Hij tekende voor de 3-1 en stelde zo in ieder geval de overwinning van zijn ploeg veilig. Daar kon een laat doelpunt van Tom Beugelsdijk, die er in de slotfase 3-2 van maakte, niets aan veranderen. Ajax pakte de punten, maar de titel is nog niet binnen. Een gelijkspel in Almelo, over twee weken, is nu voldoende om de felbegeerde schaal eindelijk veilig te stellen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen