Poulsen treurt niet te lang: "We mogen trots zijn"

13 april 2014, 22:03

Kampioen werd Ajax zondag niet, maar het kon zichzelf niets verwijten. In de eigen ArenA deden de Amsterdammers tegen ADO Den Haag wat ze moesten doen, namelijk winnen (3-2). Omdat concurrent Feyenoord echter ook de volle winst pakte, uit bij PSV, is de titelstrijd officieel nog niet beslist. De huldiging die voor zondagavond gepland stond op het ArenAPark, moest dus worden uitgesteld.

"We kenden de situatie", zegt middenvelder Christian Poulsen tegen FCUpdate.nl over het misgelopen feestje van zijn ploeg. "PSV kon ons een handje helpen, iedereen hoopte daar natuurlijk een beetje op. Maar de trainer heeft in aanloop naar deze wedstrijd benadrukt dat wij alleen bezig moesten zijn met onze eigen wedstrijd. Daar moest de focus op liggen. Dat hebben we goed gedaan, we hebben zelf de punten gepakt."

Poulsen wil niet te lang treuren over de gemiste kans op de titel. "ADO heeft laten zien waarom ze negen duels ongeslagen waren. Ze speelden sterk, de organisatie stond goed. We kunnen trots zijn op onze prestatie en de winst." De zege kwam mede tot stand door een doelpunt van Poulsen, zijn eerste in het shirt van Ajax. De Deen kopte de 1-0 binnen. "Leuk om eens te scoren. Ik heb er een seconde of tien van kunnen genieten", lacht hij, verwijzend naar de gelijkmaker van ADO die vrijwel onmiddellijk volgde. Na rust maakte Ajax het verschil door goals van Davy Klaassen en Thulani Serero, in blessuretijd deed Tom Beugelsdijk nog iets terug.

De Deen benadrukt dat Ajax niet nerveus hoeft te worden. "Sinds de winterstop zijn we ongeslagen, we zijn bezig aan een goede reeks. Die moeten we in Almelo doortrekken." Cruciaal in die reeks is, achteraf gezien, de wedstrijd in de Kuip tegen Feyenoord geweest. Ajax won daar op 2 maart met 1-2 en die punten blijken nu goud waard. Poulsen erkent dat, maar benadrukt dat hij naar het grote geheel kijkt. "Voor ons gaat het dit seizoen niet om één wedstrijd. Misschien dat Feyenoord vaker aan die wedstrijd terugdenkt dan wij", glimlacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen