Puyol over Barça-perikelen: "We blijven een eenheid"

14 april 2014, 16:47

Ondanks de Champions League-uitschakeling, de derde plaats in de Primera División en alle perikelen rondom het transferverbod, blijven alle neuzen bij FC Barcelona dezelfde kant op staan. Dat zegt Carles Puyol, de 36-jarige verdediger die aan het einde van het seizoen vertrekt bij de Catalaanse grootmacht.

"Barça heeft een sterk team en niemand twijfelt over het feit dat dit team nog historie wil schrijven", zegt Puyol op een persconferentie. De geroutineerde verdediger weet dat zijn coach Gerardo Martino onder druk staat: "Martino staat nog één jaar onder contract. Ik vertrouw hem, hij is een goede coach. Niemand wordt vrolijk van de resultaten van de afgelopen twee maanden, maar we blijven een eenheid", verzekert Puyol.

Puyol weet nog niet wat hij na het seizoen gaat doen. Een langer verblijf bij Barça is in ieder geval uitgesloten. "Eerlijk gezegd heb ik nog geen besluit genomen. Ik kan er nog niets over zeggen. Het gaat nu niet zoals ik wil. Ik lijd onder het feit dat ik het team niet kan helpen", aldus de ervaren Spanjaard, die dat als reden aandraagt voor het feit dat hij niet wil blijven: "Als ik nog van waarde zou kunnen zijn was ik gebleven, maar het gevecht vergt teveel kracht. Nog een jaar als deze is te zwaar."

Komende woensdag staat de Copa del Rey-finale tegen Real Madrid op het programma. Puyol hoopt dat de Catalanen hier hun tanden weer kunnen laten zien. De routinier wil graag in actie komen: "Ik werk eraan om fit te zijn voor de finale, dit zijn wedstrijden die ik wil spelen. Ik doe er alles aan om te kunnen spelen. We gaan morgen zien of dit kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen