Ajax op jacht naar bekerwinst: "Hopelijk dubbel feest"

14 april 2014, 18:08

Dankzij de 3-2 thuisoverwinning op ADO Den Haag werd Ajax afgelopen weekend officieus kampioen. De Ajacieden kunnen de klus over twee weken definitief klaren, als het op bezoek gaat bij Heracles Almelo. Maar voordat het zover is, ligt de focus volledig op de finale van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle, die komende zondag gespeeld wordt in de Kuip.

Davy Klaassen, trefzeker tegen ADO, baalt ervan dat de champagne nog niet ontkurkt kon worden in Amsterdam: "Met zes punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan zijn we in principe al kampioen. Maar het liefst hadden we de titel nu al binnen", zegt de middenvelder op Ajax.nl. Hij hoopt dat Ajax over twee weken dubbel feest kan vieren: "Want zondag willen we eerst dolgraag de beker winnen. Ik verheug me op de finale", aldus Klaassen, die dus beseft dat de knop om moet.

Stefano Denswil, die de geblesseerde Niklas Moisander de afgelopen vier duels verving, weet dat zijn coach Frank de Boer de beker nog niet gewonnen heeft met Ajax: "We hebben stiekem wel te horen gekregen dat de beker nog ontbreekt op de palmares van onze trainer", stelt de verdediger, die rekening houdt met het feit dat Moisander tijdig hersteld lijkt voor de eindstrijd van de KNVB Beker: "Ik reken er niet op dat ik zondag speel, maar ik hoop dat ik toch in actie kom", zegt Denswil.

De Boer, de keuzeheer van de Ajacieden, vond het niet erg dat het kampioensfeest nog niet kon losbarsten. "Nu blijft de spanning op de groep zitten, anders was dat misschien door het feestgedruis toch iets minder geweest", denkt de coach, die dus nog nooit de beker won als trainer van Ajax. Kenneth Vermeer en Siem de Jong zijn de enige spelers in de selectie van de Amsterdammers die de beker al eens wisten te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen