Moisander oordeelt hard: "Iedereen was slecht"

20 april 2014, 22:20

Dat Ajax op koers ligt voor de landstitel, komt vooral omdat de ploeg het meest constant presteert van alle clubs in de Eredivisie. Met name in 2014 wonnen de Amsterdammers veel wedstrijden, ook als het spel minder was. Door de ondergrens zakte het eigenlijk nooit, maar in de bekerfinale tegen PEC Zwolle gebeurde dat wel. Een onherkenbaar Ajax verloor de finale van het nationale bekertoernooi met maar liefst 5-1.

Niklas Moisander spreekt in gesprek met onder meer FCUpdate.nl van een collectieve wanprestatie. "Niet één speler was slecht, maar iedereen. Het was een wanprestatie van ons allemaal. Ik wil PEC Zwolle feliciteren, het is heel knap dat ze de beker gewonnen hebben, maar wij hebben echt dramatisch gespeeld."

De Fin kan zich van dit seizoen maar één duel herinneren waarin zijn ploeg ook zo slecht voor dag kwam. "Dit is de tweede keer dat we door de ondergrens gezakt zijn. De eerste keer was PSV-uit, toen we met 4-0 verloren. Al was toen de eerste helft nog redelijk, vandaag hebben we vanaf de eerste minuut niet gebracht wat moest. Ik schaam me dood en weet zeker dat dit nooit meer gaat gebeuren. We moeten onze trots terugkrijgen."

Hij baalt als een stekker van de gemiste kans om de KNVB Beker te winnen. "We hebben zo hard gevochten om hier in de finale te komen. Denk alleen al aan die wedstrijd in de halve finale tegen AZ. Zo vaak krijg je niet de kans om in één seizoen alles te winnen. Dat we deze kans dan zo vergooien, doet heel veel pijn."

Over het wangedrag van Amsterdamse fans, die vuurwerk op het veld gooiden, wil Moisander eigenlijk niet praten. "Daar wil ik niet te veel over zeggen, behalve dat fans ons dit seizoen op een fantastische manier gesteund hebben. Natuurlijk is het heel jammer dat dit nu gebeurt, maar we hebben niet daardoor verloren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen