Willem II kampioen na winst op Telstar én misstap Dordrecht

21 april 2014, 16:25   Bijgewerkt: 21 april 2014, 17:46

Willem II keert na één jaar terug in de Eredivisie. De Brabanders stelden maandag, tweede paasdag, in de voorlaatste speelronde het kampioenschap in de Jupiler League veilig met een overtuigende zege op Telstar (4-0). Omdat concurrent FC Dordrecht niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij FC Den Bosch, kan de champagne in Tilburg worden ontkurkt.

Willem II had voor eigen publiek weinig moeite met Telstar. In de 25ste minuut opende Ruud Boymans de score. De aanvaller kon in geheel vrijstaande positie raak volleren, omdat het achterin niet goed stond bij de bezoekers. Telstar haalde met 1-0 de rust, maar in de tweede helft liep Willem II alsnog uit naar een ruime marge.

Jonas Heymans tekende twee minuten na de doelwissel voor de 2-0. De Telstar-defensie verloor de Belg bij een vrije trap uit het hoog en zag dat afgestraft worden. Heymans zette op knappe wijze het tweede doelpunt op het scorebord. Toen Ali Messaoud in de 64ste minuut voor de 3-0 tekende, was het definitief beslist in Tilburg.

En dus kon de blik gericht worden op Den Bosch en de gebeurtenissen daar leidden ertoe dat het Koning Willem II Stadion in de 69ste minuut figuurlijk ontplofte. Ralf Seuntjens bracht FC Den Bosch op dat moment op gelijke hoogte in de ontmoeting met FC Dordrecht, dat bij puntenverlies de titel definitief aan Willem II moest laten.

De gelijkmaker was volledig verdiend, want de thuisclub had het betere van het spel. Istvan Bakx was tien minuten eerder al dicht bij de 1-1, maar zijn schot belandde tegen de paal. FC Dordrecht was in de 38ste minuut op 0-1 gekomen, door een rake strafschop van Jeffrey Fortes. De penalty werd toegekend na een overtreding van doelman Bruno Appels op Rihario Meulens.

Pas in het laatste kwartier begon Dordrecht te jagen op de winnende treffer, maar was daarmee te laat. Den Bosch speelde de laatste minuten met tien man, omdat invaller Tom van Weert zijn tweede gele kaart incasseerde vanwege een schwalbe, maar aan de uitslag veranderde desondanks niets meer. En dus kon het feest in Tilburg, waar het dankzij Boymans zelfs nog 4-0 was geworden, beginnen. Willem II is terug op het hoogste niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen