Burgemeester Almelo pleit voor maatregelen KNVB

22 april 2014, 01:14

Heracles Almelo gaf reeds aan dat het Ajax tijdens de kampioenswedstrijd van komende zondag zeer hartelijk wil ontvangen, maar de gebeurtenissen in de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax zorgen ervoor dat Jon Hermans, de burgemeester van Almelo, vindt dat er eventueel maatregelen genomen moeten worden.

Er worden circa 1.500 Ajax-fans verwacht in het Polman Stadion in Almelo, waar Ajax kampioen wordt als het minimaal gelijkspeelt. De burgemeester van Almelo hoopt dat alles goed gaat, maar wil dat de misdragingen van een deel van de Ajax-fans in de bekerfinale scherp geanalyseerd worden: "Wij gaan nog steeds uit van een gastvrije en feestelijke wedstrijd. Ik denk dat dit nog mogelijk is, maar dan zullen er wel maatregelen genomen moeten worden door de KNVB en de club. Afhankelijk van de analyse van de bekerfinale zullen we de beveiligingsmaatregelen al dan niet aanscherpen", zegt Hermans tegen de NOS.

De burgemeester beseft dat de verantwoordelijkheid uiteindelijk bij de supporter ligt: "Je kunt niet alles dichttimmeren. Als je kwaadwillend bent, dan kun je van alles mee naar binnen smokkelen en je misdragen in een voetbalstadion. Natuurlijk doen wij ons uiterste best om te voorkomen dat dit soort dingen plaatsvindt, maar we kunnen niets garanderen. We hebben de supporters zelf nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen