"Ajax valt op door ellende, niet door mooi voetbal"

22 april 2014, 10:44

In zijn column in AD Sportwereld haalt Willem van Hanegem flink uit naar Ajax en de Amsterdamse fans die de bekerfinale verziekten door vuurwerk op het veld te gooien. Hij heeft geen goed woord over voor de hooligans op de tribune van de Kuip én het vertoonde spel van de club in de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Van Hanegem vindt dat de Kuip is 'ontheiligd' door het wangedrag van de Amsterdamse supporters. "De mensen die het vuurwerk aan het begin van de wedstrijd op het veld gooiden en die daarna ook nog het lef hadden om Edwin van der Sar uit te fluiten, die moeten een levenslang stadionverbod krijgen. Ze zijn het niet waard om bij welke voetbalwedstrijd dan ook te zitten. Ze komen niet voor het spel, ze komen voor zichzelf, om de boel te verzieken, om het heiligste wat er is, het gras, naar de kloten te helpen. Weg met die lui", bromt hij.

Niet alleen de fans, ook de spelers lieten zich zondag van hun slechtste kant zien. Van Hanegem zag een team 'met de kwetsbaarheid van een degradatieclub'. "Die ploeg wordt in dit land veel te hoog op het paard gezet. Zo goed als er geroepen wordt, is Ajax helemaal niet. Ik vind dat jammer, want het zou me wat waard zijn geweest als Ajax komende dagen een halve finale in de Champions League gespeeld had. Maar daar zijn ze helaas lichtjaren van verwijderd. Marc Overmars, Frank de Boer, ze zullen dat zelf ook wel weten. Maar hun spelers wordt een rad voor de ogen gedraaid door media, rare supporters en analisten die in het wilde weg kletsen. Iedereen doet net of Ajax nog iets te betekenen heeft. Die club heeft alleen een groots verleden en ze knokken voor een wederom succesvolle toekomst, maar op dit moment is Ajax door elke eredivisieclub te pakken, door PEC Zwolle, maar ook door Heracles. En aan het eind van de rit wordt Ajax kampioen. Ik zal de club daar op dat moment van harte, echt van harte mee feliciteren. Wie aan het eind van de competitie bovenaan staat, is de verdiende kampioen. Maar op De Toekomst weten ze zelf wel hoe ver ze zijn opgeschoten in een paar jaar. Niet veel, bijna niks."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen