NEC baalt van lage positie: "Hebben veel pech gehad"

24 april 2014, 09:46

Bij NEC wordt rekening gehouden met degradatie naar de Jupiler League. De ploeg uit Nijmegen staat met nog twee wedstrijden te gaan voorlaatste, maar dreigt door het lastige programma hekkensluiter te worden. Technisch directeur Edo Ophof geeft toe dat er veel druk op de club staat.

"Er heerst natuurlijk wel spanning", stelt Ophof tegen De Telegraaf. "We beseffen dat voetbal in de Jupiler League tot de mogelijkheden behoort en achter de schermen moeten we daar op inspelen. We gaan bij degradatie 25 tot 30 procent achteruit in onze begroting van bijna dertien miljoen euro, maar zo ver willen we het niet laten komen."

De beleidsbepaler vindt dat de club hoger hoort te staan dan zeventiende. "We hebben behoorlijk wat pech gehad dit seizoen. NEC heeft een ploeg die het niveau van de Eredivisie aankan. Te veel wedstrijden hebben we gelijk gespeeld waarin we verdienden te winnen. Alleen goed spelen telt echter niet. De realiteit is dat we op de zeventiende plaats staan en moeten knokken tegen rechtstreekse degradatie."

Komend weekend spelen de Nijmegenaren tegen FC Twente, een week later moet de ploeg op bezoek bij Ajax. In beide duels moet NEC het doen zonder de geschorste aanvoerder Ryan Koolwijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen