KNVB-directeur blij met maatregel van Ajax

Ger
24 april 2014, 16:14

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, staat achter de maatregel van Ajax om alle supporters van Vak 410 te weren voor de uitwedstrijd van zondag bij Heracles Almelo. De Amsterdammers namen het besluit naar aanleiding van de vuurwerkincidenten tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle.

"We hebben toch niet met een beschermde diersoort te maken. We hebben het over mensen die graag horen bij een groep die zich al herhaaldelijk heeft misdragen", zegt Van Oostveen tegen het ANP over de beslissing van Ajax. "Het is typisch Nederlands om nu te gaan zeggen of dit wel eerlijk is en zich afvragen of dit juridisch wel allemaal kan. Als iemand zich twee keer op mijn verjaardagsfeestje misdraagt, dan is hij volgend jaar ook niet meer welkom."

"Maar het bewijst nogmaals dat er snel een voetbalwet met een meldingsplicht moet komen. Dan kan je dergelijke figuren vlak voor de wedstrijd op een politiebureau uitnodigen. Ik heb de afgelopen dagen veel politici gehoord. Hopelijk komt die wet er nu eindelijk eens een keer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen