Arsenal pakt na negen jaar eindelijk weer hoofdprijs

17 mei 2014, 20:53   Bijgewerkt: 17 mei 2014, 21:38

Na negen jaar zonder hoofdprijs heeft Arsenal eindelijk weer eens een groot succes behaald. Arsene Wenger en de zijnen wisten beslag te leggen op de FA Cup, na een zinderende finale tegen Hull City. The Gunners keken binnen tien minuten al tegen een 0-2 achterstand aan, maar toonden karakter en wisten zich uiteindelijk, na verlenging, naar een 3-2 overwinning te knokken. Aaron Ramsey was het goudhaantje en maakte de winnende treffer.

Nadat het eerste fluitsignaal had geklonken op Wembley, werd duidelijk dat de druk zeer hoog was voor Arsenal. Té hoog, aangezien Hull het elftal van Wenger volledig wist te overrompelen. James Chester en Curtis Davies zorgden binnen een tijdsbestek van slechts acht minuten voor een verrassende 0-2 voorsprong voor Hull. Arsenal kreeg dus twee enorme klappen te verwerken, maar gooide de schroom na de dramatische start van zich af.

Santi Cazorla gaf het startschot van de wederopstanding van Arsenal. De Spaanse creatieveling schoot een vrije trap op magnifieke wijze achter doelman Allan McGregor. Arsenal ging op jacht naar de gelijkmaker, om minimaal een verlenging uit het vuur te slepen. Dit lukte, aangezien Laurent Koscielny van dichtbij de 2-2 aantekende. Derhalve moest verlenging beslissing brengen.

Het is de elfde FA Cup-zege in de geschiedenis van Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen