Sterk Colombia overklast uitgeblust Griekenland

Ger
14 juni 2014, 20:05   Bijgewerkt: 14 juni 2014, 20:15

Colombia is zaterdag goed begonnen aan hun eerste WK sinds 1998. In het volgepakte Mineirão Stadion in Belo Horizonte werd Griekenland op een 3-0 nederlaag getrakteerd. De doelpunten kwamen op naam van Pablo Armero, Teofilo Gutierrez en James Rodriguez. Later op de avond spelen Japan en Ivoorkust de andere wedstrijd in poule C.

Het elftal van de Argentijnse oefenmeester José Pekerman had met een tweede plek in de WK-kwalificatie veel indruk gemaakt en werd daarom vooraf bestempeld als een outsider voor de titel. Ondanks de afwezigheid van sterspeler Radamel Falcao bewees Colombia vandaag over voldoende offensieve kwaliteiten te beschikken. Bij de Grieken ontbrak het juist aan aanvallende capaciteiten waardoor Colombia ogenschijnlijk eenvoudig de zege kon binnenslepen.

Al vroeg in de wedstrijd moesten de Grieken hun geliefde countertactiek dus laten varen. En dan blijkt dat Griekenland aanvallend maar moeilijk een vuist kan maken. Colombia hield de tegenstander eenvoudig van het eigen doel af en de kansjes die Griekenland in de eerste helft kreeg ontstonden uit het niets. Vasiolios Torosidis kopte uit een vrije trap rakelings naast en David Ospina redde spectaculair op een heerlijke uithaal van Panagiotis Kone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen