De Jong: "Het belangrijkste is nu om helemaal fit te worden"

18 juni 2014, 16:28

FC Twente is vandaag als eerste club in de Eredivisie weer begonnen met trainen, maar afgelopen maandag begonnen Ajacieden Siem de Jong, Nicolai Boilesen, Jairo Riedewald en Mitchell Dijks al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Jong hoopt op een voor hem beter seizoen dan het afgelopen seizoen, dat gekenmerkt werd door blessureleed van de Ajax-captain.

"Het belangrijkste is nu om helemaal fit te worden", zegt De Jong op Ajax.nl over zijn situatie. "Eigenlijk kwam de vakantie net op een verkeerd moment, ik was net weer fit. Maar toch is het fijn om even een paar weken rust te nemen. Deze week gebruik ik voor wat krachttraining en om aan mijn conditie te werken, dan ben ik volgende week helemaal klaar voor de eerste groepstraining", verzekert de aanvallende middenvelder.

"Ik richt me op het trainen en op Ajax", vervolgt De Jong, die hoopt dat Ajax dit seizoen haar vijfde landstitel op rij kan winnen. "Elk jaar willen we kampioen worden, en natuurlijk ook overwinteren in de UEFA Champions League. Toch blijft het afwachten of je niet vlak voor het einde van de transferperiode belangrijke spelers kwijtraakt. Dan wordt het natuurlijk lastiger, al blijft de doelstelling altijd hetzelfde."

Maar voordat het nieuwe eredivisieseizoen afgetrapt wordt, zijn alle ogen nog op het WK gericht. "Het is jammer dat ik daar niet bij kan zijn, ik heb genoten van het Nederlands elftal en kijk ook naar veel andere wedstrijden", zegt De Jong. "Maar ik had er natuurlijk het liefst zelf bij gezeten. Daar doe je niks meer aan, maar over twee jaar tijdens het EK in Frankrijk krijg ik misschien een nieuwe kans."

De gehele Ajax-selectie start op maandag 23 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen