Ajax bevestigt vertrek De Jong naar Newcastle

1 juli 2014, 23:53   Bijgewerkt: 1 juli 2014, 23:59

Ajax en Newcastle United hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Siem de Jong, zo laten beide clubs dinsdagavond weten. De 25-jarige middenvelder annex aanvaller verhuist per direct naar de Engelse Premier League-club, waar hij opnieuw teamgenoot wordt van Vurnon Anita. De Jong gaat op St. James' Park ook samenspelen met doelman Tim Krul.

De Jong heeft een verbintenis voor zes seizoenen getekend bij Newcastle United. Bij Ajax stond hij nog één jaar onder contract. De geboren Zwitser doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en maakte er in september 2007 zijn debuut in de hoofdmacht. De Jong speelde in totaal 244 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 78 keer scoorde.

"Deze transfer naar de Premier League is Siem van harte gegund", reageert directeur voetbalzaken Marc Overmars op Ajax.nl. "Hij speelde meerdere jaren in onze jeugdopleiding en daarna ruim zes jaar in het eerste elftal, waarin hij zeer succesvol is geweest. Al met al is hij een schoolvoorbeeld van hoe wij het bij Ajax voor ogen hebben met onze talenten. Wij wensen hem heel veel succes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen