Oranje moet wijken voor bobo's; KNVB baalt

6 juli 2014, 23:15

Oranje overnacht maandag voor het laatst in hotel Caesar Park Ipanema. Tot ongenoegen van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen moet het Nederlands elftal, net als vier jaar geleden tijdens WK in Zuid-Afrika, uitwijken naar een ander onderkomen in de beslissende fase van het toernooi.

"Ik denk dat het niet in het belang van het voetbal is dat sporters moeten wijken", aldus Van Oostveen tegenover ANP. "De KNVB kon het hotel tot en met de halve finale vastleggen. Daarna wilde de FIFA hoogwaardigheidsbekleders en sponsors onderbrengen in de hotels aan Ipanema en Copacabana."

Een andere optie was er niet volgens Van Oostveen. "We moesten wel toestemmen. Als we een hotel tot aan het einde van het toernooi bij de FIFA wilden reserveren, dan moesten we geloof ik ergens hoog in de bergen gaan zitten. Afhankelijk van de uitslag tegen Argentinië bekijken we naar welk hotel het Nederlands elftal verhuist. Het is gewoon jammer dat het zo moet. De spelers zijn gewend aan het hotel. En dan moeten ze misschien voor de belangrijkste wedstrijd van hun loopbaan uitwijken. Maar vier jaar geleden was het niet anders."

De finale van het WK heeft plaats in Rio de Janeiro, terwijl de strijd om de derde en vierde plaats gespeeld gaat worden in de hoofdstad Brasilia. De selectie van bondscoach Louis van Gaal reist dinsdag naar São Paulo, waar woensdag de halve finale tegen Argentinië op het programma staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen