Kuyt wil derde worden: "Fantastisch WK goed afsluiten"

10 juli 2014, 02:29

Nu de halve finale tegen Argentinië verloren gegaan is, moet het Nederlands elftal komende zaterdag in Brasilia aantreden in de strijd om de derde plaats. Dat is misschien wel de meest overbodige wedstrijd van de internationale voetbalkalender, maar Dirk Kuyt vindt dat zijn ploeg er alles aan moet doen om het duel te winnen.

"We hebben dit WK zo'n fantastische prestatie geleverd", zegt hij tegen onder meer FCUpdate.nl. "Dan zou het zonde zijn als je het niet goed afsluit." De laatste keer dat Oranje om de derde plek moest spelen was in 1998, toen het de strijd om de bronzen medaille verrassend verloor van Kroatië (2-1). Later gaven spelers uit die Oranje-selectie aan dat ze er spijt van hebben dat ze die wedstrijd niet wat serieuzer genomen hebben. "Dat heb ik ook gehoord ja. Daarom moeten wij er gewoon voor gaan", vindt Kuyt.

Toch is het niet makkelijk om de knop om te zetten, erkent de Katwijker. "Ik voel nu alleen teleurstelling. We waren zo dicht bij de finale, ik ben er doodziek van dat het niet gelukt is. Iedereen wilde zo graag. Respect ook voor Ron en Wesley, die gewoon hun verantwoordelijk namen in de penaltyserie. Missen hoort er bij."

Argentinië was lastig te bespelen, merkte Kuyt in São Paulo. Aanvallend lieten de Zuid-Amerikanen niet al te veel zien, maar defensief stond de ploeg als een huis. "We kwamen twee keer een blok van vier tegen en konden Robben, Van Persie en ook Sneijder amper bereiken. Dat heeft Argentinië fantastisch gedaan. Vanaf de tweede helft deden we het iets anders en kregen we ook kansjes en ik denk ook dat we verdiend hadden om te winnen, maar met strafschoppen weet je het nooit. Eerder deze week stonden we te lachen, nu is het heel zuur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen