Clasie vervanger van De Jong, Sneijder haakt af

12 juli 2014, 21:10   Bijgewerkt: 12 juli 2014, 21:58

Jordy Clasie is de vervanger van Nigel de Jong in het duel met Brazilië, in de strijd om de derde plaats op het WK. Verder wilde bondscoach Louis van Gaal voor dezelfde namen kiezen als in de halve finale tegen Argentinië, die na strafschoppen verloren ging, maar Wesley Sneijder haakte in de warming-up af met hamstringklachten. Jonathan De Guzman vervangt hem.

Van Gaal lijkt geen risico te willen nemen met De Jong, die eerder dit WK met een liesblessure kampte en als door een wonder de ontmoeting met Argentinië haalde. De gifkikker van AC Milan hield het in die wedstrijd een uur vol en werd toen afgelost door Clasie.

Tegen Brazilië vormen Clasie en De Guzman het middenveld met Georginio Wijnaldum. Zij moeten aanvallers Robin van Persie en Arjen Robben van aanvoer voorzien. Achterin opereert Dirk Kuyt opnieuw als rechtsback. De speler van Fenerbahçe krijgt in de laatste linie gezelschap van Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi en Daley Blind. Jasper Cillessen staat onder de lat.

Brazilië-bondscoach Luiz Felipe Scolari heeft wel veel wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de ontluisterende nederlaag tegen Duitsland (1-7) in de halve eindstrijd. Maar liefst zes spelers zijn nieuw in de basis van het gastland. Thiago Silva (terug van een schorsing), Maxwell (ex-Ajax), Paulinho, Willian, Ramires en Jo verschijnen nu aan de aftrap. Dit gaat ten koste van Dante, Marcelo, Fernandinho, Bernard, Hulk en Fred.

De wedstrijd tussen Brazilië en Oranje, gespeeld in Brasília, begint om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Opstellingen

Brazilië: Julio Cesar; Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell; Paulinho, Luiz Gustavo; Willian, Oscar, Ramires; Jo

Nederland: Cillessen; Kuyt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind; Clasie, De Guzman, Wijnaldum; Van Persie, Robben

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen