Messi wint gouden bal; ook prijzen voor Pogba en Neuer

14 juli 2014, 00:12   Bijgewerkt: 14 juli 2014, 00:44

Lionel Messi liep met Argentinië de wereldtitel mis, maar kreeg na afloop van de verloren WK-finale (0-1) tegen Duitsland wel een troostprijs. De 27-jarige aanvaller van Barcelona werd uitgeroepen tot speler van het toernooi en kreeg de gouden bal overhandigd.

Messi troefde onder meer Arjen Robben af, die ook genomineerd was en op de derde plek eindigde. De Duitser Thomas Müller ontvangt de zilveren bal.

Messi had een belangrijk aandeel in het behalen van de finale door Argentinië. De Argentijn scoorde in zes wedstrijden vier keer. In de finale kwam hij echter - ondanks een grote kans - niet tot scoren.

De Fransman Paul Pogba werd door de FIFA uitgeroepen tot talent van het WK. De 21-jarige speler van Juventus kreeg de voorkeur boven Memphis Depay van het Nederlands elftal en boven landgenoot Raphaël Varane (Real Madrid). Voor de prijs komen alleen spelers in aanmerking die op of na 1 januari 1993 zijn geboren. De Duitser Manuel Neuer kreeg de gouden handschoen. Hij werd verkozen tot beste doelman van het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen