Viergever 'op zes' bij Ajax: "Positie met mogelijkheden"

17 juli 2014, 08:08

Nick Viergever werd deze zomer als verdedigende aanwinst door Ajax overgenomen van AZ, maar maakt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen regelmatig minuten op het middenveld. Ajax-trainer Frank de Boer posteert de kersverse Ajacied in de middenlinie, omdat WK-ganger Daley Blind nog met vakantie is.

Viergever zegt in het AD dat hij het naar zijn zin heeft op het middenveld. "Alles heeft te maken met gewenning", vertelt hij. "Hoe vaker je er speelt, hoe beter het gaat. Het is minuten maken, ervaring opdoen. Uiteindelijk wil je op een vaste plek terechtkomen, maar het is goed op meerdere posities uit de voeten te kunnen. Mijn voorkeur gaat uit naar de positie centraal achterin. Daar heb ik jarenlang gespeeld, daar weet ik wat van me gevraagd wordt. Wat niet wegneemt dat ik me 'op zes' wil ontwikkelen. De trainers hebben er vertrouwen in dat ik dat kan. Het is een positie met mogelijkheden."

De Boer is zeer te spreken over het experiment. "Ik weet wat hij kan als centrale verdediger en als linksback", zegt de keuzeheer. "Hij kan het nu 'op zes' laten zien. En ik ben tevreden wat hij daar laat zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen