Rooney blij met 'geweldige' Van Gaal: "Kunnen titel pakken"

26 juli 2014, 10:23   Bijgewerkt: 26 juli 2014, 11:14

Louis van Gaal heeft indruk gemaakt in zijn eerste weken als manager van Manchester United. Nadat eerder assistent-trainer Ryan Giggs zich positief uitliet over de Nederlandse trainer, is ook sterspeler Wayne Rooney lovend over de nieuwe trainer. Afgelopen donderdag sloot Van Gaal zijn eerste wedstrijd als coach winnend af. Los Angeles Galaxy werd met 7-0 verslagen. Rooney spreekt van een goede start.

De wedstrijd is onderdeel van het trainingskamp van The Red Devils in de Verenigde Staten. Rooney scoorde tegen de Amerikaanse ploeg zelf twee doelpunten. "Het was een goed resultaat", zegt de Engelsman tegen Daily Mirror. "Onze nieuwe manager is geweldig. Ik heb nog maar een paar dagen met hem gewerkt, maar hij is een sterke persoonlijkheid die sterk is op het trainingsveld. Het is prettig samenwerken. Hij is heel eerlijk op de training. Als je iets niet goed doet, krijg je het te horen. Maar als je iets wel goed doet, dan zegt hij het ook."

In het oefenduel koos Van Gaal voor het 3-5-2-systeem, waarmee hij met het Nederlands elftal succesvol was op het WK. "Hij brengt een nieuwe speelstijl mee en verwacht dat we ons daaraan gaan aanpassen", vertelt de 28-jarige aanvaller. "Het is goed om in een wedstrijd te zien dat het werkt."

Afgelopen seizoen eindigde United op een teleurstellende zevende plek met 22 punten minder dan kampioen en rivaal Manchester City. Komend jaar hoopt de Britse grootmacht het blazoen weer op te poetsen. "Natuurlijk kunnen we de titel pakken", stelt Rooney. "Afgelopen seizoen was een slecht jaar, dat weten we allemaal. We willen het goedmaken. We geloven allemaal in het kampioenschap."

Het is nog niet duidelijk wie Van Gaal als aanvoerder gaat aanstellen. De belangrijkste gegadigden zijn Robin van Persie en Rooney. "Natuurlijk zou ik de band graag dragen", zegt de Engelsman. "Maar het is de keuze van de trainer. Ik denk dat hij eerst de groep beter wil leren kennen, en dan een captain kiest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen