Ajax-coach De Boer: "Denk dat we er klaar voor zijn"

27 juli 2014, 08:57

Ajax sloot zijn voorbereiding op het seizoen 2014/2015 zaterdag af met een 1-0 zege op Benfica. Een knap resultaat, al erkent coach Frank de Boer dat zijn team in de tweede ver helft wegzakte. Maar al met al kan hij terugkijken op een prima aanloop naar de nieuwe jaargang, stelt hij op de website van zijn club.

"De eerste helft hadden we controle en was het positiespel goed", zegt De Boer over de oefenwedstrijd in Lissabon. In die fase kwam Ajax ook op 0-1, via Ricardo Kishna. Na rust, toen Benfica versterkingen in de ploeg bracht, kantelde het spelbeeld. Er ging steeds meer fout, zag de coach. "Daarbij waren er toch momenten waarop spelers betere keuzes hadden kunnen maken. Ik heb me daar wel aan gestoord. Jammer dat we in de tweede helft bijna niet meer in de wedstrijd zijn geweest. Helemaal omdat we een goede eerste helft speelden."

Toch is De Boer tevreden over het totaalplaatje van deze voorbereiding. "Ik denk dat we er klaar voor zijn. We hebben een fantastische voorbereiding gehad." Het echte werk begint zondag, het duel om de Johan Cruijff Schaal met PEC Zwolle. "Die prijs willen we natuurlijk pakken. Maar de competitie blijft het belangrijkste."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen