Basacikoglu: "Mooie uitdaging om met de druk om te gaan"

31 juli 2014, 14:01

In november debuteerde Bilal Basacikoglu pas in de Eredivisie, maar dankzij een ijzersterke tweede seizoenshelft bij sc Heerenveen dwong de talentvolle aanvaller een transfer naar Feyenoord af. In Rotterdam-Zuid tekende de jongeling donderdag een vierjarige verbintenis, met een optie voor een extra jaar.

"Dit is een droom die uitkomt", zegt Basacikoglu op Feyenoord.nl over zijn transfer. In 2011 speelde de vleugelaanvaller nog bij de amateurs van Pancratius. "Het is heel snel gegaan. Vorig seizoen heb ik mijn debuut gemaakt in de Eredivisie en na de winterstop heb ik bijna alles gespeeld bij Heerenveen. Deze stap naar Feyenoord past in dat plaatje", stelt de negentienjarige aanvaller, die bij Feyenoord de positie van rechtsbuiten moet bekleden.

Basacikoglu heeft veel respect voor Het Legioen: "Feyenoord heeft het mooiste publiek dat je als voetballer kunt wensen. Ik ben een voetballer die er een boost van krijgt als je wordt toegejuicht door het publiek. Ik verlang er naar om voor deze supporters te mogen spelen en te laten zien wat ik in huis heb", glimlacht het talent, dat al enkele Feyenoorders (Terence Kongolo, Jean-Paul Boëtius, Anass Achahbar, Sven van Beek en Rick Karsdorp) kent van Oranje onder 19. "Dat is natuurlijk prettig binnenkomen."

De talentvolle aanvaller heeft zich stormachtig ontwikkeld, maar hoopt niet dat dit proces in De Kuip stagneert: "Nu zit ik bij een topclub, waar je elke week top moet presteren. Je mag hier geen wedstrijd door de ondergrens zakken. Met die druk moet ik leren omgaan, dat is een mooie uitdaging. Ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd voor Feyenoord te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen