Ajax leent verdediger Kuipers (19) uit aan Excelsior

Ger
4 augustus 2014, 17:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax leent Bas Kuipers definitief uit aan Excelsior. De verhuur loopt tot en met 30 juni 2015, wat tevens de afloopdatum is van zijn overeenkomst met de Amsterdamse club. Hij kwam in 2001 als F-pupil bij Ajax terecht en doorliep de volledige jeugdopleiding van de landskampioen.

Kuipers (19) speelde het afgelopen seizoen 26 officiële wedstrijden in Jong Ajax, dat uitkomt in de Jupiler League. De verdediger kwam daarin één keer tot scoren. "Bas kan heel goed voetballen, heeft veel controle aan de bal en is aanvallend ingesteld", zegt trainer Marinus Dijkhuizen op de website van Excelsior. "Ik houd van voetballende backs, die van achteruit kunnen opbouwen."

"Je ziet dat hij een goede opleiding heeft gehad. Hij is nog jong, wordt over twee weken 20 jaar. In de Jupiler League heeft hij afgelopen jaar de nodige ervaring opgedaan en bij ons kan hij zich - vooral op verdedigend gebied - verder ontwikkelen", aldus Dijkhuizen. "Dit is een mooie stap voor hem en voor ons is het fijn dat we de linksback hebben die we zochten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen